Pin'art Wines&Spirits

Geschiedenis

Pin'Art is begonnen nadat Den Breckpot de deuren sloot in Mechelen. Een deel van de stock van Den Breckpot werd toen overgenomen en het verhaal kreeg een nieuwe wending in 2004 met Serge Dewaele als oprichter van Pin'Art. 

Pin'Art werd bekend voor z'n collectie niet alledaagse wijnen, maar ook voor de collectie whisky's dat toen aan een opmars begon. Vanaf 2006 begon Serge met het verkopen en verdelen van whisky en zo werd ook Pin'Art op de Belgische kaart gezet voor de whiskyliefhebbers. Tussen de periode 2006 en 2013 werden maar liefst 7 vaten whisky uit Schotland gebotteld in de winkel, tot wanneer de Schotten de zaken in eigen touwtjes terug wilden nemen. De wetgeving is dan veranderd en Schotse whisky dat gebotteld wordt buiten de grenzen mag niet meer whisky genoemd worden. Een maatregel die de bottelaars een beetje heeft doen terugdeinzen. 

In de zomer van 2014 kreeg Pin'Art nieuwe zaakvoerders, zodat Serge zijn plannen verder kon uitbouwen in het mooie Italië. Vincent Van Leemputten en zijn echtgenote Kasia Politalska werden de nieuwe eigenaren van Pin'Art en Vincent kon dan in september 2014 starten met het verder uitbouwen van Pin'Art in de Desiré Boucherystraat te Mechelen. De winkel kende terug een bloeiperiode en in oktober 2016 werd dan beslist om vanaf december 2016 een nieuwe winkel te openen in Zemst. De winkel in Mechelen werd een tijdje op pauze gezet, tot de werken aan de straat afgerond zouden zijn. 
In november 2014 kreeg het logo van Pin'Art na 10 jaar ook een opfrisbeurt.
 
In 2017 keerden we terug naar onze oorspronkelijke stek, maar sloten onherroepelijk de winkel in september 2018 voor het publiek. Onze winkel te Zemst was makkelijker bereikbaar en dus zagen vele klanten niet de noodzaak om nog naar Mechelen af te zakken. Enkel onze stadsbewoners en weekendbezoekers kwamen regelmatig over de vloer in Mechelen.

Er werd dan in augustus 2018 besloten om de winkel van Mechelen te verhuizen naar een nieuwe locatie, dat uiteindelijk terug te vinden is op de Schrieksebaan in Tremelo. De winkel werd in een recordtijd opgestart. Tijdens de verschillende proeverijen en de maand december werd al snel duidelijk dat Tremelo "nood" had aan een gespecialiseerde wijn -en spiritswinkel.

Heden en toekomst

In november 2019 bestaat Pin'Art 15 jaar en we blijven nog steeds groeien. Ondanks de grote concurrentiedruk van supermarkten en buitenlandse economische invloeden, hebben we gekozen om ons te oriënteren naar import van wijnen uit Italië, Spanje, Frankrijk en Zuid-Afrika en breiden we onze diensten uit naar kwalitatieve restaurants. 
 
Onze focus ligt vooral op onze klanten en hun wensen en noden. We zijn enorm service georiënteerd en doen al wat mogelijk is om onze klanten te kunnen helpen bij het zoeken naar die ene fles die past bij elk individu. We doen het allemaal voor een glimlach en een onvergetelijk moment met onze klanten.
 
Het team van Pin'Art wenst u dan ook prachtige momenten met onze heerlijke nectars!

Brusselsesteenweg 41a
1980 Zemst
015 20 75 85
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gamma

Ligging