Château Du Breuil - Een vaste waarde in het rijk van de Calvados

14 dec 2015

Château du Breuil - een vaste waarde in het rijk van de Calvados

Château du Breuil is een iconisch domein in de Pays d’Auge. Het kasteel is tevens een van de mooiste historische voorbeelden van architecturaal erfgoed in deze regio en als monument erkend sinds 1854. Het kasteel wordt omringd door 42 hectare fruitbomen van 40 verschillende soorten. Ter plaatse kan u als bezoeker genieten van een rondleiding en vanzelfsprekend, een degustatie bijwonen van Calvados en Pommeau de Normandie.

Het château en het bijhuis met vatenkelder

De vatenkelder bevindt zich onder de schitterende koetsierswoning rechtover het kasteel. Hier vinden we de ideale omstandigheden om de Calvados te laten rijpen: bodem in gestampte aarde, stabiele temperatuur en een perfecte vochtigheidsgraad.

Elke jaar wordt er op Château du Breuil tot 3000 ton appelen verwerkt. Het domein werd beroemd dankzij zijn 15 ans d’âge. Daarnaast zijn er meerdere millésimes en rijpingstechnieken: fine, VSOP, 8-12-15-20-30 ans d’âge, 14 ans in dubbele rijping, single cask van 53.8°, millésime 73 en 98 en een Chocolate Blend. België is de tweede exportmarkt, met meer dan 300 verkoopspunten. Een fles Château du Breuil herken je uit de duizenden.

Pommeau de Normandie - 17%

Geboren uit het huwelijk tussen appelsap en Calvados. Frisfruitige ouverture, hint van gestoofde appel, kweepeer en dadel. Licht en fruitig palet, met retour van appel en abrikoos. Perfect bij foie gras, geitenkaas of roquefort.

Château du Breuil – VSOP – 4 ans – 40%

Het resultaat van minimum 4 jaar rijping, amberkleurig, neus van rijpe appel, verse amandel en citrus. Rond en zacht in de mond met rijp fruit en kweepeer in het smaakpalet.

Château du Breuil – Réserve des Seigneurs - 20 ans  – 41%

Een Calvados met distinctie, gracieus en soepel. Hint van specerijen en gebrande koffie, gedroogde tabak. Ellenlange afdronk. Voor kenners en liefhebbers van zeldzame oude distillaten.  

Château du Breuil 14 ans d’âge – Double Maturation – 41%

Deze calvados onderging een dubbel rijpingsproces: 7 jaar in calvadosvaten, gevolgd door 7 jaar rijping op whiskyvaten van de Single Malt van Speyside. Ideaal om whiskyliefhebbers te bekeren, want hij heeft die hint van single malt zonder zijn vintage calvadoskarakter te verloochenen. Om puur of met ijs van te genieten in de stijl van een Old Fashioned.

Château du Breuil SAS

14130 Le Breuil-en-Auge

Château Du Breuil 15 ans d'âge

  • Château Du Breuil

    Kwalitatieve bestseller, een assemblage van minstens 15 jaar oude Calvados d’Appellation Pays d’Auge die langzaam gerijpt is in eiken vaten. Een hoogstaande digestief die het verhemelte verwend met een subtiele appelsmaak, versmolten met de verfijnde smaak van gerijpte Calvados, hout- en kruidenaroma’s. Deze prachtige fles draagt het keurmerk van Château du Breuil en won de zilveren medaille op het Concours General Agricole de Paris in 2014.