Calvados Château du Breuil - 15 ans

Marque
Château Du Breuil
Type
Calvados
Appelation
AOC Pays d'Auge
Degré d'alcool
41°

Description

Het kasteel is gelegen in de Pays d’Auge, tussen Lisieux en Deauville en is met haar eiken balken en roze baksteen een schitterend voorbeeld van de architectuur in de 16de en 17de eeuw. Voor Château du Breuil draait alles om de appels! Met haar 42 hectaren boomgaarden (22.000 appelbomen) en de miljoenen geperste appels maakt de keldermeester een heerlijke drank: Calvados Château du Breuil met een export naar 52 landen. 

De appels voor de AOC Calvados Pays d’Auge komen uit een afgebakend gebied met hoofdzalekijk kalkhoudende bodem. In tegenstelling tot de gewone Calvados wordt Calvados Pays d'Auge enkel bekomen door een dubbele distillatie van natuurlijke appelcider. Hierdoor worden meer onzuiverheden verwijderd waardoor men een fijnere Calvados bekomt.

De Château du Breuil 15 ans d'age is één van de paradepaardjes van het domeien, ideaal voor liefhebbers van grootse digestieven.

Proefnotities

Bruin van kleur met smaak van vanille, gevolgd door rijpe appel en eindigend op toast en hout. Mooi versmolten zachte aanzet, perfecte harmonie tussen de alcohol, het hout en de appels.
Zeer lange en intense afdronk.


Prachtige digestif om puur te drinken, eventueel met zwarte chocolade of een Havanna.

Logistique

UNITÉ D'EMBALLAGE: 6
POIDS BRUT: 9,7
CODE BARRE EMBALLAGE: 3103821004206
CODE BARRE UNITE: 3103821004008
DIMENSIONS: 17,5 x 12,0 x 13,0