Brouwerij Bremans

In 1872 werd de brouwerij opgestart door Brouwerij Schildermans. De brouwerij werd overgenomen in 1905 door Louis Bremans, zij kreeg de naam Brouwerij De Engel Bremans.

Door de oorlog konden zijn zonen, Antoine en Ludovic Bremans niet studeren en groeiden zij mee in de zaak. In 1920 namen zij de zaak over van hun vader. Bij het overlijden van Antoine Bremans in 1949 werd het brouwproces van het bier “de Engel” stilgelegd. Ludovic Bremans zette het verhaal verder met zijn vrouw Rosalie Cleuren. Ondanks dat zij zelf geen bier meer produceerden mochten zij de naam “Brouwerij” behouden door de jarenlange traditie.

In 1955 stierf ook Ludovic Bremans, zijn weduwe zette de zaak alleen verder. Haar zoon Antoine groeide geleidelijk aan mee in de zaak van zijn vader. Zo legden zij zich meer en meer toe op horeca en grote bedrijven, maar ook particulieren verloren zij niet uit het oog. Door hun uitmuntende reputatie en goede service bleef hun bedrijf groeien. Antoine Bremans nam samen met zijn vrouw Claudine Lambrechts drankenhandel Bremans over van zijn moeder in 1982.

In 1999 hebben zij een uitbreiding gedaan, namelijk een kleinhandel van dranken, gespecialiseerd in wijnen en sterke dranken. Sinds 2006 draait ook hun dochter Valérie Bremans mee aan het grote wiel van “Brouwerij Bremans”, waardoor de zaak al 4 generaties lang haar klanten zekerheid biedt. In 2009 is Gert Weynen, de echtgenoot van Valérie, mee in de zaak gestapt.

Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.

Gamme

Localisation