Drankencentrale 't Sas

Nu

Ons magazijn in Grobbendonk vormt de thuisbasis voor de grote stock en de verschillende vrachtwagens die dagelijks vertrekken voor de talrijke leveringen.

Wekelijks leveren wij aan honderden cafés, restaurants, feestzalen, sportclubs, bedrijven,... in een straal van ongeveer veertig kilometer rond Grobbendonk.

We tellen talrijke trouwe klanten in de regio’s Herentals, Lier, Geel, Herenthout, Westerlo, Heist-Op-Den-Berg, Herselt, Hulshout, Zandhoven, Boechout, Mortsel, ...


Onze geschiedenis

Het prille begin als drankenleverancier

Voor de beginjaren moeten we teruggaan tot de jaren ’20 van de vorige eeuw. De zaak werd opgericht door Frans Buyens. Naast verdeler van bier dat ze zelf op flessen trokken, was hij kapper en had hij een bescheiden kruidenierszaak. Frans verdeelde het bier samen met zijn vrouw Sophie Bossaerts en zijn zonen.

Verder onder de naam Sas

De oudste zoon, Alphons Buyens, gaat in de jaren ’60 verder met de zaak. Al gauw stond Alphons in Nijlen en omstreken gekend als ‘Fonne Sas’. Onder die naam bouwde hij de drankenhandel verder uit. Zo groeide het gamma aan bieren en frisdranken.

Neef Jan neemt over in 1986

In 1986 neemt neef Jan Boons de drankenhandel over. Dit was meteen het startschot voor de verdere groei.  Naast de investeringen in de drankencentrale in Nijlen voor particuliere klanten, kwam er een gloednieuw magazijn in Grobbendonk.

 

Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.

Gamme

Localisation